Interjúk

Magyar Nemzet

Néptánccal a nemzeti identitás erősítéséért
Huszonöt országból több ezer résztvevőt várnak a szombati Pedagógus Expóra, ahol a szakma legújabb módszertani újdonságai­val ismerkedhetnek meg az érdeklődő tanárok. Bemutatják többek közt a világhírű Így tedd rá! néptánc-pedagógiai programot, amely a kulturális és nemzeti kincsek új …….

Duna TV

A 2020-as Pedagógus Expóról a Duna Tv-ben

WOMAGIC

Balatoni Kata: A világ legnehezebb feladata saját gyermekeink nevelése
Gyakorló pedagógus, neveléstudományi szakember. Saját néptáncpedagógia programjával (Így tedd rá!) járja a világot, és itthon ’ráérő’ idejében a szakma egyik legrangosabb eseményét, a Pedagógus Expót szervezi…

Mandiner

Páratlan a magyar kulturális kincsestárunk – Balatoni Kata a Mandinernek
„Kimeríthetetlen eszköztár áll rendelkezésünkre kulturális örökségünknek köszönhetően arra, hogy gyermekeinket fejlesszük.” Balatoni Kata neveléstudományi szakembert, néptáncpedagógust, az „Így tedd rá!” programgazdáját és a Pedagógus Expo főszervezőjét kérdeztük.

Magyar Nemzet

A magyar kultúra, mint eszköztár
Balatoni Katalin neveléstudományi szakember, néptáncpedagógus, a Pedagógus Expo szervezője. Többek között arról beszélgettünk, hogy az óvodások fejlesztése a jelenlegi helyzetben miként valósulhat meg, valamint hogy milyen eszközökkel lehet segíteni a legkisebbeken, hogy ne terheljék meg őket túlságosan a felnőttek ….

061.hu

“A pedagógiai folyamat minden résztvevőjének egy teljesen új helyzettel kellett szembenéznie” – Balatoni Kata neveléstudományi szakemberrel beszélgettünk
“A közösségben való tudatos fejlesztés nem több vagy kevesebb a családi együttlétnél, hanem mindkettő szükségszerű és elmaradhatatlan a gyermekek fejlődésében. Vannak gyerekek, akiknél pszichikai tünetek is jelentkeztek a karantén alatt, mint negatív hatás, de előnyöket ugyanúgy fel tudunk sorolni” – mondja Balatoni Kata neveléstudományi kutató, akit elsősorban arról kérdeztünk, milyen hatással van a gyerekekre a karantén és a távoktatás, s hogy milyen tanulságokkal szolgált pedagógiai szempontból ez a rendkívüli helyzet. A néptáncpedagógus az óvodások és kisiskolások fejlesztését célzó, “Így tedd rá” nevű programjáról ….

Képmás

Hiteles és értékes nemzeti kultúrát, ne műmagyart tanítsunk!
Újra kell gondolni a magyar kultúra megjelenésének módját a köznevelésben, véli Balatoni Katalin neveléstudományi szakember és táncpedagógus. Sok esetben egy stilizált, műmagyar szemlélet van jelen az óvodákban és iskolákban. Az általa indított Így tedd rá! program foglalkozásain a gyerekek játékos formában bővítik ismereteiket, fejlesztik készségeiket, miközben erősödik nemzeti öntudatuk…..